נראה שהמונח קרוז לקוח מתוך עולמם של העשירים. "אנחנו נוסעים לקרוז". אבל כיום אתה לא צריך להיות עשיר כדי לצאת לשייט בקרוז. יש הרבה אפשרויות של טיולים משולבים עם הפלגה במחירים ששווים לכל כיס ובכך מאפשרים לכל אחד לצאת לטיולים אלו.

כל השאלות לגבי קרוז

יחד עם האפשרויות הרבות הרבה אנשים לא יודעים מה זה בכלל קרוז. בואו ננסה להסביר כמה מושגים הקשורים להפלגות קרוז:

  • יעדי הנסיעה: הנסיעה בקרוז היא באמצעות ספינה גדולה ואיכותית. יעד הנסיעה היא פונקציה של זמן וכסף. ככל שיש לך יותר זמן ויותר כסף כך תוכל לנסוע רחוק יותר ולהרבה יותר זמן. אפשר לקחת שייט בחופי הים התיכון שזה יעד נסיעה קרוב יותר ועולה פחות מיעדים רחוקים יותר. אפשר לשוט לפיורדים בנורווגיה, לאיסלנד, אפילו להודו, מסין לסינגפור ולעוד ארצות במזרח הרחוק, אפשר להגיע גם ליבשת אוסטרליה ולקחת שייט בין אוסטרליה וניו זילנד ואפשר להגיע גם עד קנדה ואלסקה הרחוקות והקפואות.
  • זמן ההפלגה: אלו שמעדיפים קרוזים פה ליד בין חופי המזרח התיכון, הכוונה בין קפריסין, ליוון ואפילו כריתים, יצטרכו להשקיע זמן של שלושה עד ארבע ימים בסך הכל. הפלגות יותר ארוכות כמובן גם מגיעות גם ליעדים רחוקים יותר כמו מרוקו. אם באמת יש לך זמן בלתי מוגבל אתה יכול לבחור קרוזים שמתחילים המדינה אחרת כמו בקליפורניה בארצות הברית שמשם אתה יכול לקחת שייט לאיין הקריביים המדהימים ביופיים. גם שייט מחופי קנדה לאלסקה ידרוש ממך הגעה לשם בטיסה קודם לכן ואז לצאת שייט מדהים ביופיו שאם יתמזל מזלך תוכל לראות בו אפילו לווייתנים.
  • הספינה בה שטים: כאמור, אם זה שייט קטן וקרוב, פה בחופי הים התיכון, מדובר באוניות גדולות אך ממוצעות בגודלן היכולות להכיל הרבה מאוד אנשים. בקרוזים הגדולים באמת אנחנו מדברים על ספינות ענקיות המכילות הכול מהכול. יש שם מתקני ספורט, כמה בריכות שחייה, כמה חדרי אוכל ומסעדות. החיסרון הוא שאוניות גדולות צריכות לעגון בנמלים גדולים ומשם יוצאים בהסעות לסיורים, אוניות קטנות יותר יכולות לעגון בנמלי ערים קטנים והנופשים יכולים לתייר באזור עם ירידתם מהספינה.